Yağ lekelerinden eser bırakmıyor! Ocak gözlerini bir de bu yöntemler temizleyin...

Yağ lekelerinden eser bırakmıyor! Ocak gözlerini bir de bu yöntemler temizleyin...
Ocak gözlerinde biriken yağ lekesini uğraş vermeden çıkartıyor. Bu yöntemi komşularınız size çok soracak. İşte ocak gözlerini temizlemenin kolay yolu...

Yemek pişirilen ocak üstünde kalan yağ lekeleri temizlik sırasında oldukça uğraştırıyor. Temizlik yapan ev sahipleri ocak gözlerini temizlemek için uzun uğraşlar verirken, bu yöntem sayesinde eliniz bile değmeden tertemiz oluyor. İşte o yöntem...

YAĞDAN ESER KALMIYOR

Üzerinde yemeklerin piştiği ocak üzerinde görünmeyen kalıcı yağlar kalabiliyor. Temizlik sevenlerin gündeminde yer alan video sosyal medyayı salladı. Özellikle ocak gözlerinde biriken yağı görenler gözlerine inanamadı. Ocak gözlerinin delikli yapısı nedeniyle aralara kaçan yağ birikintisi ve kir istenildiği gibi temizlenemiyordu. Fakat bu yöntem sayesinde ulaşılmayacak yerlerdeki kir ve yağ lekeleri saniyeler içerisinde yok oluyor.

Ocak

OCAK GÖZLERİNİ TEMİZLEME TARİFİ

Ocak gözlerini tertemiz etmek için öncelikle işe ocak gözlerini sökmekle başlayın. Ocak gözlerini söktükten sonra derin bir kaba yerleştirin. İçerisine bir yemek kaşığı kadar karbonat, yarım yemek kaşığı kadar limon tuzu ekleyin. Bu karışımın üzerine ise bir çay bardağı kadar sirke ekledikten hemen sonra ocak gözlerinin üzerine gelecek şekilde kaynar su eklemeniz gerekiyor. 

Ocak gözleri üzerinde kalan kirleri tamamen arındırmak için elinize bir sünger alarak, üzerine bulaşık deterjanı döküp ovalayabilirsiniz. Ovaladıktan sonra tekrar karışımın içinde batırıp çıkardıktan sonra durulama işlemine geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.