Yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık internette reklam veremeyecekler

Yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık internette reklam veremeyecekler
Son dönemde sosyal medya üzerinden yayınlanan reklamlara yönelik düzenlemeler sık sık gündeme geldi. Bu kapsamdaki bir diğer karar ise Avukatların çevrim içi mecralarda hazırladıkları reklamlara ilişkin oldu. Türkiye Barolar Birliği, mesleki itibarı gözeterek Avukatların reklam yasağı yönetmeliğine "internet ve sosyal medya" düzenlemesi getirdi.

Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmelik değişikliğiyle reklam yasağına aykırılık halinde uyarı yazısı gönderme usulü kaldırıldı. Reklam yasağına aykırılık halinde avukatlar hakkında resen soruşturma açılarak, ilgiliye savunma istemini de içeren yazı tebliğ edilecek.

ÇEVRİM İÇİ MECRALARDA İÇERİK YAYINLAYAMAYACAKLAR

Avukatlar, çevrim içi mecralarda bedel karşılığı veya bedelsiz olarak bizzat hazırladıkları, hazırlattıkları ya da kendilerine ilişkin olarak hazırlanan içerikleri ön plana çıkaracak iş ve işlemlerde bulunamayacak.

İNTERNETTE REKLAM VERİLMEYECEK

İnternet kullanıcılarını kendi sitesine veya kendi sitesinden başka bir siteye yönlendirecek kısa yolları kullanması yasaklanan avukatlar, çevrim içi mecralarda reklam veremeyecek ve alamayacak.

KAZANÇLAR YAYINLANMAYACAK

Avukatlar, mesleki kimliğiyle ilişkilendirilecek şekilde yaşamları, kazançları, mesleki faaliyetleri hakkında reklam niteliğinde paylaşımlarda da bulunamayacak.

MÜVEKKİL GÖRÜŞMELERİ GİZLİ OLACAK

Müvekkil ve müvekkil adaylarıyla yapılacak görüşmelerde de mekan, ortam ve içerik, görüşmenin amacına elverişli, avukatlık mesleğinin saygınlığına yaraşır, reklam yasağını ihlal etmeyecek nitelikte olacak.

Söz konusu görüşmelerde gizlilik kuralına uyulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.