Yurt dışı çıkış harcına büyük zam yolda: GİB'den vatandaşlara uyarı

Yurt dışı çıkış harcına büyük zam yolda: GİB'den vatandaşlara uyarı
Gelir İdaresi Başkanlığı, 150 lira olan yurt dışı çıkış harcına zam geleceğine yönelik çıkan haberlere ilişkin vatandaşlara uyarıda bulundu. Açıklamada, "Yurt dışına çıkış harcının, yurtdışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez" denildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışına çıkış harcına yönelik spekülatif haberler nedeniyle vatandaşlara mağdur olmamaları için uyarıda bulundu.

GİB'in internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurtdışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğunun basına yansıyan haberlerde yer aldığı belirtildi.

'YÜRÜRLÜKTE BULUNAN TUTAR ÜZERİNDEN ÖDENMESİ GEREKİR'

Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurtdışına çıkış harçlarının da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğu belirtilen duyuruda, "Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır. Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir" denildi.

Açıklamada, "Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez. Vatandaşlarımızın bu tür spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmaması için Başkanlığımız açıklamalarını takip etmesi önem arz etmektedir" ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.