Yurt dışı çıkış harcında yeni formül: 'Erteleme olabilir'

Yurt dışı çıkış harcında yeni formül: 'Erteleme olabilir'
Meclis kapanmadan yasalaşması beklenen vergi paketinde yer alan yurt dışı çıkış harcının artırılmasıyla ilgili çalışmaya yönelik tepkiler üzerine, yeni formüller gündeme geldi. Hem kamuoyunda hem de AK Parti içinde düzenlemeye 'erteleme seçeneği' önerildi. İşte detaylar...

AK Parti’nin hızla kanunlaştırmayı planladığı yeni vergi paketinde en çok tartışılan konulardan biri olan yurt dışı çıkış harcının artırılması konusunda farklı alternatifler gündeme geldi. Hem kamuyounda hem de parti içinde harcın artırılmasına itiraz edenler oldu. 

BAZI KESİMLER MUAF TUTULACAK

Grup yönetimi ve ilgili bakanlıkların katıldığı toplantılarda, yurt dışı çıkış harcı miktarının artırılması durumunda özellikle öğrenciler, hac ibadeti için yurtdışına çıkanlar ve sınır ticareti yapanların muaf tutulması önerildi. Artırımı öngören düzenlemenin ertelenmesi de gündeme geldi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN İTİRAZ GELDİ

Bazı milletvekillerinin, parti yönetimine "Harcın tümden kaldırılması gerekirken yükseltilmesi vatandaşta sıkıntı yaratabilir. Bunu yapacaksak da bazı grupları kapsam dışı bırakalım. Özellikle gençler konusunda çok hassas davranalım. Yapılan hazırlıklarda toplumun hassasiyetinin dikkate alınması gerekir" dediği öğrenildi.

İKİ SEÇENEK

Bu görüşler üzerine yurt dışı çıkış harcı ile ilgili iki alternatif üzerinde durulmaya başlandı. Bunlardan ilki 150 lira olan yurt dışı çıkış harcının 1000 ya da 1500 liraya çıkartılması..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.