Yurt fiyatları belli oldu! Şehir dışında okuyacaklara kötü haber: 6 kişilik oda fiyatları bile cep yakıyor

Yurt fiyatları belli oldu! Şehir dışında okuyacaklara kötü haber: 6 kişilik oda fiyatları bile cep yakıyor
Şehir dışında okuyacak öğrencilere kötü haber! Yurt ücretleri açıklandı. Fiyatlar uçuşa geçti...

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala şehir dışında eğitim alacak öğrenciler merakla yurt fiyatlarını araştırıyor. 

Üniversite tercihlerinin sonuçlanmasının ardından, şehir dışında eğitim alacak öğrenciler için yurt seçimi ve fiyatları büyük bir endişe kaynağı haline geldi. Yurt fiyatlarının artışı, özellikle özel yurtlarda dikkat çekici bir şekilde yükseldi.  

YURT KAYITLARI BAŞLADI 

Üniversite adayları, devlet yurtları için henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, özel yurtlarda kayıt işlemlerine başladı. Öğrenciler, erken kayıt fırsatlarından yararlanmak için özel yurtlara yöneliyor. 2023 yılına kıyasla, özel yurtlarda ücretlerin yüzde 54 ila 61 oranında artış gösteriyor. 

ZAM ORANI BELİRLENDİ 

Türkiye genelinde yükselen kira fiyatları, öğrencileri daire yerine yurtlara yönlendirmiş durumda. Özel yurtlardaki fiyat artışları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın belirlediği yönetmeliklere göre şekilleniyor. Bu yönetmeliğe göre, barınma hizmetlerine yapılacak zam oranı, bir önceki öğretim yılına ait ücrete temmuz ayında açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin yarısına 5 puan eklenmesiyle hesaplanıyor. 

Hesaplamalara göre, bu yıl yurtlara yapılacak zam oranının üst sınırı yüzde 61,52 olarak belirlendi. 21 ilde yapılan araştırmalar sonucunda, yurt fiyatlarındaki artışın ilçeler arasında yüzde 45 ile 61 oranında değişiklik gösterdiği ortaya çıktı. 

GÜNCEL YURT FİYATLARI 

66c44e3dc07e88dcc4196eef.webp

66c44e3dc07e88dcc4196ef1.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.