Bahçeli'nin Öcalan açıklamasına CHP'ten ilk tepki: 'Devlet Bahçeli, Öcalan için af istemiştir'

Bahçeli'nin Öcalan açıklamasına CHP'ten ilk tepki: 'Devlet Bahçeli, Öcalan için af istemiştir'
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Devlet Bahçeli'nin gün içinde yaptığı "Öcalan gelsin, TBMM'de konuşsun" açıklamasına tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında "Türkiye'ye getirilirken, 'her türlü hizmete hazırım' diyen teröristbaşı Öcalan, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun" demesi gündem oldu. Buna yönelik CHP'ten ilk tepki Grup Başkanvekili Murat Emir'den geldi.

"DEVLET BAHÇELİ, ÖCALAN İÇİN AF İSTEMİŞTİR"

Sözcü'ye konuşan Başkanvekili Emir, "Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir.

Umut hakkı için de bir yasal düzenleme istiyor. Son derece yanlış bir noktadan başlıyor. 'İmralı canisi' dediği kişiden çözüm bekliyor. Son derece talihsiz bir konuşmadır. Ağırlaştırılmış müebbet alan bir kişinin yeni bir düzenlemeyle Meclis'te konuşsun demiyoruz barış istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.