DSÖ’den kritik uyarı: M çiçeği vakaları artıyor

DSÖ’den kritik uyarı: M çiçeği vakaları artıyor
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da "M çiçeği (mpox)" vakalarındaki artış nedeniyle, uluslararası toplumu önlem almaya çağırdı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da "M çiçeği (mpox)" vakalarında yaşanan artışa karşı uyardı. DSÖ, virüsün temel nedenlerinin belirlenmesi için yoğun araştırılmaların yapılması çağrısında bulundu.

DSÖ'de M çiçeği virüsü konusunda uzman olan Rosamund Lewis, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin düzenlediği haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Lewis, M çiçeği vakalarının artmasının ciddi bir halk sağlığı tehdidi oluşturduğunu ifade ederek, yılbaşından bu yana dünya genelinde 3 bin 100'den fazla vaka bildirildiğini belirtti.

Thumbs B C 8022Be48Afb0B7Bebe4367213768D881

26 ÜLKEDEN VAKA BİLDİRİLDİ

Lewis ‘’Yalnızca mayısta 26 ülkeden yaklaşık 600 doğrulanmış vaka DSÖ'ye bildirildi" diyen Lewis, özellikle Afrika'da M çiçeği vakalarında artış olduğunu vurgulayarak, bu artışın nedenlerinin belirlenmesi için yoğun araştırmalar yapılması çağrısında bulundu.

Nisandan bu yana Güney Afrika'nın M çiçeği virüsünün bir varyantı olan "clad IIb" virüsüne bağlı 13 doğrulanmış vaka ve iki ölüm rapor edildiğini belirtti. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin ise büyük bir salgınla mücadele etmeye devam ettiğini söyleyen Lewis, 2024 yılı içerisinde bildirilen 9 bin 291 M çiçeği vakasından 419'unun ölümle sonuçlandığını ifade etti.

KONGO’DA EN ÇOK ÇOCUKLARI ETKİLEDİ

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde görülen M çiçeği vakalarının ölüm oranının yaklaşık yüzde 5 olduğunu kaydeden Lewis, salgında en çok çocukların hayatını kaybettiğini belirtti. Afrika'da M çiçeği vakalarında son dönemde görülen artışın acil olarak ele alınması gereken bir sorun olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.