Beşiktaş’a deplasman yasağı! Taraftarlar Lyon maçında stadyuma giremeyecek

Beşiktaş’a deplasman yasağı! Taraftarlar Lyon maçında stadyuma giremeyecek
UEFA Avrupa Ligi’nde, Fransız temsilcisi Lyon ile deplasmanda oynanacak olan Beşiktaş maçında, beklenmedik bir gelişme yaşandı. Beşiktaş taraftarları, 24 Ekim’deki karşılaşmada stadyuma alınmayacak.

Beşiktaş’ın, 24 Ekim’de Fransa'nın Lyon şehriyle karşılaşacağı UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde taraftarlar için ağır bir yasak getirildi. RMC Sport'ta yer alan haberlere göre, Groupama Stadı'ndaki mücadelede siyah-beyazlı destekçilerin yer almasına izin verilmeyecek. Fransa’daki Ulusal Holiganizmle Mücadele Birimi, Lyon - Beşiktaş maçını “çok yüksek riskli” olarak sınıflandırarak, Rhone ili valiliği tarafından bir kararname yayınladı.

Kararnamede, Beşiktaşlı taraftarların maç günü Lyon şehir merkezinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında ve stadyum çevresinde bulunmalarının yasaklandığı belirtildi.

UNUTULMAZ OLAYLI MAÇIN GÖLGESİ

2016-2017 sezonunda yaşanan Lyon - Beşiktaş karşılaşması öncesinde, taraftarlar arasında çıkan olaylar nedeniyle müsabaka 45 dakika gecikmeli başlamıştı. UEFA, iki takımın da benzer olayların tekrarı halinde, 2 yıl içinde 1 yıl süreyle Avrupa kupalarından men edileceğini açıklamıştı.

MAÇ TARİHİ VE KANALI

Lyon ve Beşiktaş arasındaki önemli mücadele, 24 Ekim 2024 Perşembe günü saat 22.00’de gerçekleşecek. Maç, TRT 1'den şifresiz olarak yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.