Galatasaray, Alanyaspor'u 1-0 yenerek liderliğini korudu

Galatasaray, Alanyaspor'u 1-0 yenerek liderliğini korudu
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 1-0 yenerek liderlik koltuğundaki yerini sürdürdü.

Rams Park'ta gerçekleştirilen karşılaşmanın ilk yarısında etkili bir performans sergileyen sarı-kırmızılı ekip, 28. dakikada Yunus Akgün'ün kaydettiği golle öne geçti. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Galatasaray, ikinci yarıda daha düşük tempoda oynadı.

İkinci 45 dakikada gol sesi çıkmayınca, Galatasaray sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray, ligdeki 7. galibiyetini elde etti ve 22 puana ulaşarak liderliğini devam ettirdi.

Haftaya 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle giren Alanyaspor ise bu maçla birlikte üçüncü kez mağlup oldu ve puanını 9'da bıraktı.

9 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Ligdeki son yenilgisini geçen sezonun 37. haftasında Fenerbahçe karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, bu sezon çıktığı 8 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi; 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

YUNUS AKGÜN'ÜN GOL PERFORMANSI

Galatasaray’ın altyapısından yetişen kanat oyuncusu Yunus Akgün, bu sezonki performansıyla dikkat çekiyor. Alanyaspor mücadelesiyle birlikte 11. resmi maçına çıkan Yunus, Süper Lig'deki 7 müsabakada 1 gol atarken, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2 maçta 2 gol kaydetti. Alanyaspor karşısında attığı golle birlikte, Süper Lig'deki toplam gol sayısını 2’ye, resmi maçlardaki toplam gol sayısını ise 4’e çıkardı.

GALATASARAY'DA GALİBİYET HASRETİ BİTTİ

Galatasaray, son 2 maçlık galibiyet hasretini Alanyaspor’u yenerek sonlandırdı. Süper Lig’in 7. haftasında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalan ve ardından UEFA Avrupa Ligi’nde RFS ile 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, Alanyaspor karşısında elde ettiği 1-0’lık galibiyetle tekrar galip gelmeyi başardı.

Corendon Alanyaspor'un tecrübeli kalecisi Ertuğrul Taşkıran, karşılaşmada sergilediği başarılı performansa rağmen mağlubiyeti önleyemedi. İlk yarıda Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün'ün etkili şutlarını başarıyla kurtaran Ertuğrul, ikinci yarıda Gabriel Sara’nın karşı karşıya vuruşunu da engelledi. Ancak, Galatasaray’ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren maçta, Ertuğrul'un çabaları yeterli olmadı.

ALANYASPOR'UN YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ

Corendon Alanyaspor'un 3 maçlık yenilmezlik serisi, Galatasaray'a karşı aldıkları yenilgiyle sona erdi. Ligde son yenilgisini 4. haftada Fenerbahçe karşısında yaşayan Alanyaspor, sonrasında Atakaş Hatayspor ile berabere kalmış ve Adana Demirspor ile Çaykur Rizespor’u mağlup etmişti. Ancak, Galatasaray karşısında yaşanan bu mağlubiyet, turuncu-yeşilli ekibin 3 maçlık serisini sonlandırdı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.