Galatasaray, RFS ile 2-2 berabere kaldı

Galatasaray, RFS ile 2-2 berabere kaldı
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında 2-0 öne geçtiği maçta Letonya temsilcisi RFS ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray son iki maçında ilk yarıyı önde kapatmasına rağmen berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Galatasaray, deplasmanda Letonya'nın RFS takımıyla karşılaştı. Maç, Daugava Stadı'nda gerçekleşti. Sarı-kırmızılı ekip, 12. dakikada Dries Mertens'in, 38. dakikada ise Yunus Akgün'ün golleriyle 2-0 öne geçti. Ancak devre arasında Galatasaray, 40. dakikada Janis Ikaunieks’in golüyle 2-1 önde kapandı.

İKİNCİ YARIDA RFS'NİN GERİ DÖNÜŞÜ

İkinci yarıya daha etkili başlayan ev sahibi RFS, 55. dakikada Lasha Odisharia'nın attığı golle durumu 2-2'ye getirdi. Galatasaray, maçın geri kalan kısmında etkisiz bir performans sergileyerek öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi ve karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 4'e çıkarırken RFS ilk puanını aldı.

SON İKİ MAÇTA PUAN KAYBI

Galatasaray, son iki maçında öne geçmesine rağmen puan kaybı yaşadı. Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa karşısında 3-0 öne geçen sarı-kırmızılı ekip, bu maçı 3-3 berabere tamamladı. RFS karşısındaki bu beraberlikle Galatasaray, puan kaybını sürdürmüş oldu.

Galatasaray, bu sezon çıktığı 12 resmi maçın 11'inde gol yemesiyle dikkat çekti. Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’deki 7 maçın 6’sında rakiplerine gol fırsatı tanıdı. UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki 5 karşılaşmada da kalesinde toplamda 12 gol gördü.

AVRUPA'DA DEPLASMAN SORUNU

Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı son 5 deplasman maçını kazanamadı. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk deplasmanında Manchester United’ı 3-2 yenen Galatasaray, sonrasında Bayern Münih ve Kopenhag'a mağlup oldu.

Çekya temsilcisi Sparta Prag’a karşı da deplasmanda 4-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde Young Boys'a karşı 3-2'lik bir mağlubiyet alan Galatasaray, son olarak RFS ile 2-2 berabere kalarak deplasmandaki galibiyet hasretini sürdürdü.

DRİES MERTENS VE YUNUS AKGÜN'ÜN BAŞARISI

Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Dries Mertens, bu sezon resmi maçlarda 4. golünü attı. Süper Lig’de 7 karşılaşmada 3 gol atan 37 yaşındaki Mertens, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ikinci maçında da fileleri havalandırarak önemli bir katkı sağladı.

Yunus Akgün ise bu sezon resmi maçlarda 3 gole ulaştı. 24 yaşındaki oyuncu, sarı-kırmızılı takımda ilk 11'in değişmezlerinden biri oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki RFS maçıyla birlikte gol sevinçlerine devam etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.