Göztepe Başkanı olaylı maçı anlattı: Hiçbir kulüple bu şekilde karşı karşıya gelmedik

Göztepe Başkanı olaylı maçı anlattı: Hiçbir kulüple bu şekilde karşı karşıya gelmedik
Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un saldırıya uğradığı maçla ilgili açıklama yaptı. Sepil, "Ali Başkan'ın neden yürüdüğünü bilsek taraftarımıza izah eder, tepki almasını engellerdik." dedi.

İzmir'de 17 Ağustos Cumartesi günü Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan Göztepe-Fenerbahçe arasındaki futbol karşılaşmasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç misafir tribünündeki taraftarların yanına gitmek isterken saldırıya uğradı ve yere düşürüldü.  Göztepe Başkanı Mehmet Sepil olaya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

'HİÇBİR ZAMAN BÖYLE SUÇLAMADIK, SUÇLANMADIK'

"Göztepe ile birlikte yürüdüğüm 11 yıllık futbol yaşantımda hiçbir zaman, hiçbir futbol kulüp başkanı ve hiçbir kulüple bu şekilde karşı karşıya gelmedik, suçlamadık, suçlanmadık." diyen Sepil, "Ne olduğunu hiç anlayamadım, sadece Ali Koç ve yanındaki ekibin misafir tribüne yürüdüğünü gördüm. Geri dönüşünde ise hiç istemediğimiz şeyler oldu." ifadelerini kullandı.

Göztepe Başkanı maçtan önce Ali Koç'un loca talebinde bulunduğunu, devre arasının sonunda sarı lacivertli başkanı stadın içinde görünce ne olduğunu anlamadığını, maçı taraftarla izlemek istediğini sandığını aktardı. 

'İTİLEREK DÜŞÜRÜLMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ'

Sepil, maçın ilk 20 dakikasında hiçbir gerginlik olmadığını şu sözlerle anlattı: "Maçtan beş dakika önce Başkanımız Rasmus Ankersen, Kerem Ertan ve Talat Papatya birlikte Ali Koç'a bir nezaket ziyareti yaparak hoş geldin demek istiyor. Fenerbahçe'ye tahsis ettiğimiz locaya gittiklerinde locanın boş olduğunu görüyorlar. Öğrendiğime göre Fenerbahçe heyeti stada biz seremoniye çıktığımızda gelmiş. Ve hep birlikte protokolde oturmayı tercih etmişler. ‘Bizi kimse karşılamadı, Göztepe'den yönetici yoktu' deniyor ama Ali Koç içeri girdiğinde Talat Papatya zaten protokoldeydi. Kendisini karşılayarak hoş geldiniz diyor, protokol tribününde yerlerini alıyorlar. Maçın 20. dakikasında şöyle bir talihsizlik oluyor, protokole yeni eklenen öndeki koltukların tümü devrilince Talat Papatya yer vermek için protokolden ayrılıyor. Bu ilk 20 dakika içinde herhangi bir küfür ya da olumsuz bir şey olmuyor. Daha sonra maçta süreç belli, bizim bir golümüz VAR tarafından iptal oldu uzatmalarda iki gol yedik herkesin morali bozuktu. Hem Fenerbahçe ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı'nın itilerek düşürülmesi asla kabul edilemez. Futbolda agresyonu asla sevmeyen, tasvip etmeyen bir Başkanım."

'BİLSEK TEPKİ ALMASINI ENGELLERDİK'

Göztepe Spor Kulübü CEO'su Kerem Ertan'ın Ali Koç'un yanına giderek yardım teklif ettiğini belirten Sepil, "Ali Başkan, 'Sen ne olduğunu bilmiyorsun' diyerek yoluna devam etmiş. Bu arada seyircinin maça geç girmesi de ilk defa yaşanmıyor, bütün Türkiye'de taraftarın zaman zaman stada geç alındığı bilinir. Ali Başkan'ın bu nedenle yürüdüğünü bilsek kendi taraftarımıza bunu izah eder, dönerken tepki almasını engellerdik. Ben 11 yıllık futbol geçmişimde ilk kez görüyorum. Bir Başkan devre arasında kendi tribününe stadın içinden yürüyerek gidiyor. Pek alışık olunan bir durum değil, ben hayatımda ilk defa görüyorum." ifadelerini kullandı.

Ali Koç, ev hapsi cezası alan saldırganın olayın ardından salıverildiğini ve maçı locadan izlediğini iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.