Milli boksör Hatice Akbaş: Imane Khelif arkadaşım, kız olduğunu biliyoruz

Milli boksör Hatice Akbaş: Imane Khelif arkadaşım, kız olduğunu biliyoruz
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boksta 54 kiloda final oynayarak gümüş madalya kazanan Hatice Akbaş, biyolojik olarak erkek olduğu iddia edilen Cezayirli kadın boksör Imane Khelif hakkında konuştu.

Akbaş, konuk olduğu programda Imane Khelif ve yine erkek kromozomu taşıdığı iddia edilen Tayvanlı kadın boksör Lin Yu Ting hakkında, iddialar doğru olsa olimpiyat komitesinin adı geçen sporcuların müsabakalara katılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

'IBA BELGE SUNMADI'

Milli sporcu, "Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Bir söylenti var. Elimizde testosteron hormonlarının çok yüksek olduğuna dair bir belge var, deniyor. Ama böyle bir belge sunulmadı ve orası olimpiyat. IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) böyle bir şey olsa kesinlikle müsaade etmeyecektir. Bir kadının bir erkekle dövüşmesi kesinlikle adaletli değil. Böyle bir şey olması bence mümkün değil. İkisi de olimpiyat şampiyonu oldu. Madalyalarına saygı duymak gerekiyor. Böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

'IMANE İLE ARKADAŞIZ'

Hatice Akbaş açıklamalarının devamında ise Cezayirli boksör Imane Khelif için "Imane benim arkadaşım, sohbet ettiğim bir insan. Kız olduğunu biliyoruz tabii ki. Böyle bir durum söz konusu değil." dedi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 66 kiloda, tartışmaların odağındaki Cezayirli boksör Imane Khelif, Cezayir'e altın madalya ile dönmüştü. Imane Khelif, son 16 turunda İtalyan boksör Angela Carini ile karşılaşmış, müsabakanın 45. saniyesinde Carini'nin yarıştan çekilmesi tüm dünyanın gündemine oturmuştu. 

Tayvanlı Lin Yu Ting da 57 kiloda altın madalya almaya hak kazanmıştı. Yu Ting'in yarı finaldeki rakibi Türk sporcu Esra Yıldız Kahraman olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.