NBA efsanesi Dikembe Mutombo 58 yaşında hayatını kaybetti

NBA efsanesi Dikembe Mutombo 58 yaşında hayatını kaybetti
NBA tarihinin unutulmaz isimlerinden Dikembe Mutombo, 58 yaşında hayata gözlerini yumdu. Beyin tümörü tedavisi gören efsanevi oyuncu, savunmadaki başarılarıyla hatırlanıyor.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) tarihinin efsane oyuncularından Dikembe Mutombo, 58 yaşında yaşamını yitirdi.

TEDAVİ SÜRECİ VE VEFAT HABERİ

NBA'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iki yıldır beyin tümörü tedavisi gören Mutombo'nun hayata veda ettiği duyuruldu. Bu haber, basketbol dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

KARİYERİ VE BAŞARILARI

Kariyeri boyunca NBA'de Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks ve Houston Rockets formaları giyen Demokratik Kongo asıllı ABD'li eski basketbolcu, pota altındaki etkili blok ve savunma performansıyla tanındı. Ligde geçirdiği 18 sezonda, 8 kez All-Star seçilerek büyük bir başarı elde etti ve dört defa yılın savunma oyuncusu unvanına layık görüldü.

BLOK KRALI

Dikembe Mutombo, üç kez blok, iki defa da ribaund kralı oldu. 3.289 blok ile Hakeem Olajuwon'un (3.830) ardından NBA'de normal sezonlarda en fazla blok yapan ikinci oyuncusu olarak kayıtlara geçti.

BASKETBOL ŞÖHRETLER MÜZESİ

Atlanta Hawks ve Denver Nuggets tarafından 55 numaralı forması emekliye ayrılan Mutombo, 2015 yılında Basketbol Şöhretler Müzesi'ne dahil edildi. Bu onur, onun basketbol tarihindeki önemli yerini pekiştirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.