Yiyeni İtalya sokaklarına götürecek lezzet! Focaccia Tarifi

Yiyeni İtalya sokaklarına götürecek lezzet! Focaccia Tarifi
İtalya'nın olmazsa olmazı! Sokaklardan gelen nefis koku! İşte focaccia tarifi...

İtalya’nın dar sokaklarında dolaşırken burnunuza gelen taze ekmek kokusu, belki de en çok focaccia sayesinde hafızalara kazınır. Zeytinyağıyla buluşan yumuşacık hamuru, üstündeki tuz taneleri ve aromatik otlarla adeta bir sokak ziyafeti sunan bu ekmek, evde de kolayca hazırlanabilir. Pizzaya benzeyen ancak çok daha sade ve zamansız bir lezzet olan focaccia, kahvaltıdan akşam atıştırmalıklarına kadar her öğüne uyum sağlar. İşte sizi İtalya’nın sokaklarına taşıyacak, pratik ve enfes focaccia tarifi!

FOCACCİA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

500 gram un

300 ml ılık su

2 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

Taze biberiye veya kekik

Deniz tuzu

İsteğe bağlı: Siyah zeytin, kiraz domates

FOCACCİA NASIL YAPILIR?

Easy No-Knead Focaccia

  • Geniş bir kaba ılık suyu koyun ve içerisine kuru maya ile toz şekeri ekleyin. Karıştırdıktan sonra 10 dakika bekleyin. Maya aktifleştiğinde suyun yüzeyinde kabarcıklar oluşacaktır.
  • Unu geniş bir yoğurma kabına alın, üzerine tuz ekleyin ve karıştırın. Mayalı karışımı yavaş yavaş una eklerken karıştırmaya devam edin. Ardından birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika kadar yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın ve elinizle hafifçe yayın. Üzerini tekrar örtüp 20-30 dakika daha dinlendirin. Bu aşama hamurun kabarık ve yumuşak dokusunu korumasını sağlar.
  • Hamurun üzerine parmak uçlarınızla hafif çukurlar açın. Bolca zeytinyağı gezdirin. Üzerine taze biberiye, kekik ve biraz deniz tuzu serpin. İsterseniz hamurun üzerine zeytin ya da kiraz domatesleri de yerleştirebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üstü altın sarısı bir renk aldığında fırından çıkarabilirsiniz.

Focaccia Made with Sourdough Discard and Scrappy Toppings - Zero-Waste Chef

SERVİS ÖNERİSİ:

Focaccia’yı dilimleyerek servis edebilir, kahvaltıda peynir ve zeytinle, öğle saatlerinde zeytinyağına batırarak veya akşam yemeklerinde çorbanın yanında sunabilirsiniz. Yanına balzamik sirke ve zeytinyağı karışımıyla farklı bir dokunuş katabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.