Ali Erbaş'tan "eğitimde ahiret bilinci" vurgusu

Ali Erbaş'tan
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova’daki Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nun açılışında, eğitimde ahiret bilincinin önemine dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde açılışı yapılan Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu'nda yaptığı konuşmada, toplumda mutluluğa ulaşmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin ve çocukların hem dünya hayatı hem de ahiret hayatı için bilinçli bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. Kursun arsasını bağışlayan hayırsevere ve binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Erbaş, Türkiye'deki hayır kurumları ve hayır sahiplerinin sayısının fazlalığının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Eğitim kurumlarının milletin bilinçlenmesine katkıda bulunduğunu belirten Erbaş, "Okullarımız, Kur'an kurslarımız, camilerimiz, Rabb'ini tanıyan, peygamberini bilen, kitabını bilen bireyler yetiştirmek amacı güdüyor. Her doğan fanidir, her canlı fanidir. Zülcelali vel ikram olan Allah bakidir. Dolayısıyla biz dünyada yaşarken ölüm sonrası hayatı dikkate alarak yaşamamız lazım" diye ifade etti.

Prof. Dr. Erbaş, gençlere ahiret bilinci kazandırmanın önemini vurgulayarak, Türkiye'de 100 bine yakın okulun faaliyet gösterdiğini belirtti. Okullarda ahiret bilincinin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Erbaş, "Toplumumuzda mutluluğa ulaşabilmemiz çok önemli. Gençlerimizi, çocuklarımızı, neslimizi hem dünya hem de ahiret hayatı için bilinçli bir şekilde yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Açılış törenine Yalova Valisi Hülya Kaya, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve Çiftlikköy İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy da katıldı. Kurdele kesiminin ardından kurs binası gezildi. Ayrıca, Prof. Dr. Ali Erbaş, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali'nin açılışına katıldı ve hasada dua etti. Vali Kaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Selçuk Yaman, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ile vatandaşlar da programa katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.