Almanya'dan Türk ilticacılara sert yaptırımlar: Ülkelerini ziyaret edenler iade edilecek

Almanya'dan Türk ilticacılara sert yaptırımlar: Ülkelerini ziyaret edenler iade edilecek
Almanya, iltica politikalarında köklü değişiklikler yaparak daha katı bir tutum sergilemeye başladı. Ülkeye dolaylı yollardan gelen ilticacılar için maddi yardımlar artık kesilecek ve iltica hakkını kazandıktan sonra ülkelerine dönenler bu hakkı kaybedecek. Türkiye'den Almanya'ya iltica edenlerin, önce giriş yaptıkları AB ülkesine, ardından da Türkiye'ye iade edilmeleri planlanıyor.

Almanya'da aşırı sağın etkisiyle sertleşen yeni iltica politikaları, göçmenlerin ülkelerini ziyaret etmeleri durumunda iltica haklarının iptal edilmesini öngörüyor.

Bu durum özellikle Türkiye'den Almanya'ya iltica edenler için büyük bir risk oluşturuyor. Ülkelerine geri dönen göçmenler, iltica haklarını tamamen kaybedecek ve Almanya'ya geri dönme şansları kalmayacak.

İLTİCACILARA MADDİ YARDIRIMLAR SINIRLI OLACAK

Almanya hükümeti, iltica sürecinde olan kişilere yönelik maddi yardımları da sınırlama kararı aldı. İlticacılara artık ödeme kartı verilmeyecek ve maddi destek sağlanmayacak.

Ancak, temel insani ihtiyaçlar olan barınma, yiyecek, içecek ve hijyen malzemeleri temin edilecek. Bu düzenleme, kaçak göçmenlerin ve insan kaçakçılarının para transferlerini engellemeyi amaçlıyor.

Almanya'da yaklaşık yarım milyon ilticacı bulunuyor ve bunların 100 bininin Türk olduğu göz önüne alındığında, bu düzenlemelerin geniş çapta etkili olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.