AstraZeneca Kovid-19 aşısını geri çekiyor: Firma hatasını kabul etti, aşı olanlar dikkat!

AstraZeneca Kovid-19 aşısını geri çekiyor: Firma hatasını kabul etti, aşı olanlar dikkat!
Koronavirüs pandemisi sona erse de etkileri devam ediyor. Pandemi döneminde AstraZeneca firmasından aşı olanlara uyarı yapıldı. Aşılarını geri toplama kararı alan AstraZeneca, hatasını kabul etti. İşte tüm detaylar...

AstraZeneca firmasının koronavirüs aşısını yaptıranlara kötü haber geldi. Firma tarafından alınan karar sonrasında aşılar geri toplanıyor. Hatasını kabul edene firma yan etkilere karşı da bir uyarıda bulundu. İşte tüm detaylar...

KÜRESEL ÇAPTA GERİ ÇEKME KARARI

AstraZeneca, Kovid-19 aşısı Vaxzevria'nın nadir ama tehlikeli yan etkileri olduğunu kabul ederek, bu aşıyı küresel çapta geri çekme kararı aldı. Mahkeme kayıtlarına göre, şirketin bu kararı, 5 Mart'ta pazarlama iznini geri çekmesiyle başladı ve 7 Mayıs'ta yürürlüğe girdi. Bu gelişmeyle birlikte Vaxzevria, artık Avrupa Birliği'nde kullanılamayacak. Önümüzdeki aylarda benzer adımların İngiltere ve diğer ülkelerde de atılması bekleniyor.

Syringe With Vaccine In Doctor Hand On Background 2021 09 03 01 30 09 Utc

SAĞLIK AÇISINDAN DÖNÜM NOKTASI

Bir dönem Boris Johnson tarafından "İngiliz bilimi için zafer" olarak tanıtılan bu aşının, dünya çapında altı milyondan fazla hayat kurtardığı belirtilmişti. Ancak şirket, şimdi üretimden kaldırıldığını ve yerine yeni varyantlara karşı geliştirilen güncellenmiş aşıların üretildiğini açıkladı.

Bu karar, AstraZeneca Kovid-19 aşısı olanların potansiyel yan etkilere karşı daha dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. Henüz firma tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da, bu adım küresel sağlık açısından önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.