Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. Açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltildi, not görünümü ise "durağan" olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Şimşek, "2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Vergisi dudak uçuklattı: 60 liralık sigaranın 52 lirası vergi Vergisi dudak uçuklattı: 60 liralık sigaranın 52 lirası vergi

'GÜVENİ DAHA DA ARTIRACAĞIZ'

Şimşek'in açıklaması şöyle:

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu yıl kredi notumuzu ikinci kez artırarak B+’dan BB-’ye yükseltti. Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz. Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız."

Editör: Dilan Kaya