Bakan Yusuf Tekin’den 'uygunsuz kıyafet' gerginliğine ilişkin açıklama: Medya olayı speküle ediyor

Bakan Yusuf Tekin’den 'uygunsuz kıyafet' gerginliğine ilişkin açıklama: Medya olayı speküle ediyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'nde bir lisede, askılı elbise giyen öğrencilerin 'uygunsuz kıyafet' gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmamasına ilişkin yaptığı açıklamada; medyanın olayı speküle ettiğini belirterek “Öğrenciler fazla kişi ile geldiği için yaşanmış bir olay" ifadelerini kullandı.

Kocaeli’de bir lisede öğrencilerin okul yönetimi tarafından 'uygusuz kıyafet' gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmamasının yankıları sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaparak, okul yönetimini savundu.

'GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPACAĞIZ'

Tekin'in açıklaması şöyle:

"Olayın başından itibaren incelemek lazım. Bizim 76 bin okulumuz var, ben üzüntü duyuyorum ve tartışmalar bu yöne evrildiği için huzursuzum. Maalesef medyada bu tür olaylar speküle edilerek veriliyor. Olayın başlangıç noktası, okul müdürü bir kontenjan veriyor öğrencilere. Bir kapasite doğrultusunda misafir ediliyor öğrenciler ve misafirleri mezuniyet töreninde. Öğrenciler fazla kişi ile geldiği için yaşanmış bir olay. İlçe milli eğitim müdürümüz hızlıca olay yerine geliyor ve problemi çözüp hızlıca öğrencilerin mezuniyet törenine katılmasını sağlıyor. Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Gerekli işlemleri yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.