Bakanlık duyurdu! Berber, kuaför ve güzellik salonları belli günlerde kapalı olacaktı: Uygulama değişti

Bakanlık duyurdu! Berber, kuaför ve güzellik salonları belli günlerde kapalı olacaktı: Uygulama değişti
Ticaret Bakanlığı’nın 1 Temmuz 2024’te duyurduğu düzenlemede değişiklik yapıldı. Berber, kuaför ve güzellik salonları belli günlerde kapalı olacaktı...

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2024'ten itibaren uygulamaya koyduğu haftada bir gün kapanma zorunluluğu kararını kadın kuaförleri ve güzellik salonları için kaldırma kararı aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu muafiyetin sektörden gelen yoğun talepler ve sahada gözlemlenen ihtiyaçlar doğrultusunda alındığı belirtildi. 

KAPANMA UYGULAMASI VE DEĞİŞİKLİK KARARI 

1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe giren ve ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarını kapsayan haftalık bir gün kapanma uygulaması, sektör paydaşlarının önerileriyle şekillendirilmişti. Ancak uygulamanın hayata geçmesinin ardından, özellikle kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının düğün, nişan gibi özel organizasyonlara yönelik hizmet vermekte zorlandığı ve bu durumun tüketici memnuniyetini olumsuz etkilediği tespit edildi. 

Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmelerde, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde turizm sezonlarının farklı zamanlarda yaşandığı ve bu işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini olumsuz yönde etkileyebileceği de göz önünde bulunduruldu. 

Açıklamada, ülkenin turizm potansiyelinin mevsimsel değişiklikler göstermesi sebebiyle, kuaför ve güzellik salonlarının kapanmasının, özellikle turistik bölgelerdeki işletmeler için dezavantaj oluşturabileceği belirtildi. Kapalı günlerde turistlerin bu hizmetlere ulaşmasında yaşanan zorluklar, sektörün yeniden değerlendirilmesini ve düzenlemelerin bu bağlamda güncellenmesini gerekli kıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.