Bakanlıktan teğmenlere ilişkin açıklama: Kılıçlı yemin töreni için inceleme başlatıldı

Bakanlıktan teğmenlere ilişkin açıklama: Kılıçlı yemin töreni için inceleme başlatıldı
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık kaynakları, "Olay her yönüyle incelenmektedir. Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma BakanlığI (MSB), 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıp subay yemini eden teğmenler hakkında inceleme başlattıklarını açıkladı.

MSB kaynakları Harp Okulu mezuniyet töreni hakkında,"Olay her yönüyle incelenmektedir. Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır." açıklaması yaptı.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.