CHP'den sosyal medyadaki görüntülere tepki: Gençlerimize mezuniyeti çok gördüler!

CHP'den sosyal medyadaki görüntülere tepki: Gençlerimize mezuniyeti çok gördüler!
Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin kıyafetleri yüzünden mezuniyet törenine alınmamasına sert tepki gösteren CHP Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “Gençlerimizin mezuniyet sevincine gölge düşürdüler. Çağ dışı zihniyet, mezuniyet töreni için gelen öğrencileri nazi subayları gibi kapıda denetleyerek, şort, etek ve kolsuz gömlek giyen öğrencileri mezuniyete almadı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde yaşanan olayı sert bir dille eleştirdi. Öğrencilerin kıyafetleri yüzünden mezuniyet törenine alınmamasının kabul edilemez olduğunu belirten İlgezdi, bu durumu "gerici zihniyetin bir yansıması" olarak nitelendirdi.

Gamze Akkus Ilgezdi2
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi

GERİCİ ZİHNİYETE TEPKİ

İlgezdi, “Gençlerimizin mezuniyet sevincine gölge düşürdüler. Çağ dışı zihniyet, mezuniyet töreni için gelen öğrencileri nazi subayları gibi kapıda denetleyerek, şort, etek ve kolsuz gömlek giyen öğrencileri mezuniyete almadı” dedi. Ayrıca, bu zihniyetin eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmasının çok acı olduğunu vurguladı. İlgezdi, “Bunun sorumlusu, yıllardır gerici zihniyetlerini okullara, okul yönetimlerine ve öğretmenlere dayatan iktidardır” açıklamasını yaptı.

ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİ KURSAĞINDA KALDI

CHP’li Dr. Akkuş İlgezdi, okul yönetiminin mezuniyet kıyafetlerini önceden görmek istemesi ve uygun bulunmayanları törene almama tehdidinde bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. “Bu olayların sorumluları öğrencileri ayrıştırmak ve kendi karanlık zihniyetlerini onaylatmak için harcadıkları çabayı öğrencilerin eğitim ve öğretimdeki başarılarına harcasalar vatana millete hayırlı bir iş yaparlardı,” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN MÜDAHALESİ

Velilerin ve öğrencilerin tepkileri sonrası Milli Eğitim Müdürünün olaya müdahalesiyle tüm öğrencilerin mezuniyet törenine alındığını belirten İlgezdi, “Bu karanlık zihniyeti kınıyorum. 100 yıllık köklü eğitim sistemimizi sadece bilimsel değil biçimsel olarak da dejenere ettiniz. Türkiye’nin, gençlerimizin, çocuklarımızın aydınlık yarınlarından elinizi çekin. Karanlık zihniyetinize izin vermeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.