Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan KKTC'ye destek vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan KKTC'ye destek vurgusu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC'nin ekonomik kalkınmasını destekleyeceklerini ve enerji güvenliğini detaylı şekilde ele aldıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yönelik ekonomik ve sosyal destek çalışmalarının süreceğini belirtti. Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde bir araya geldi ve enerji arz güvenliği üzerine yapılan toplantıya başkanlık etti. Toplantıya KKTC'nin üst düzey yetkilileri ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı.

Yılmaz, toplantıda enerji güvenliği konusunun detaylı bir şekilde ele alındığını ve kısa, orta ve uzun vadeli çözümler üzerinde durduklarını ifade etti. Ayrıca, 2022 yılından bu yana KKTC'ye 17,26 milyon avro yatırım yapıldığını ve enerji verimliliği ile ilgili çalışmaların önemini vurguladı.

HALKIN REFAH SEVİYESİNİN ARTMASI

Yılmaz, KKTC'nin ekonomik kalkınmasına destek vermeyi amaçladıklarını ve halkın refah seviyesinin artması için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, KKTC'nin geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya geldiğini, ancak teknolojik gelişmeler ve uluslararası iş birlikleri ile daha da ileriye gitmesini hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik atılacak adımların devam edeceğini ve Orta Vadeli Program'ın bu süreçte önemli bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Ayrıca, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Üstel ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Serim ile birlikte inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.