Doğalgaza eylül ayında zam gelecek mi? BOTAŞ duyurdu

Doğalgaza eylül ayında zam gelecek mi? BOTAŞ duyurdu
Yaz mevsiminin son günlerinde doğalgaza zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Eylül ayında doğalgaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan açıklama geldi...

1 Ağustos itibarıyla doğalgaza yapılan yüzde 38'lik zammın ardından, eylül ayında doğalgaz fiyatlarına yeni bir artış yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı itibarıyla mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgaz tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

EYLÜL AYINDA DOĞALGAZ TARİFESİ SABİT KALDI 

BOTAŞ 268 personel alacak

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan güncel tarifelere göre, eylül ayında hem konut hem de sanayi abonelerinin doğalgaz tarifeleri sabit tutuldu. Buna göre, konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak olan satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 5 bin 631 TL olarak açıklandı. 

Sanayi aboneleri için belirlenen tarife ise, ekmek üreticilerine yönelik olarak 1000 metreküp doğalgaz için 8 bin 549 TL olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifesi de sabit tutularak, 1000 metreküp gaz için 12 bin TL olarak duyuruldu. 

AVRUPA’NIN EN DÜŞÜK DOĞALGAZ FİYATI TÜRKİYE’DE 

BOTAŞ'ın duyurusunda, Türkiye'nin doğalgaz fiyatları açısından Avrupa'da en uygun fiyatlardan birini sunduğu belirtildi. İnternet sitesinde yapılan açıklamada "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.