Gazze'de dram bitmek bilmiyor: Hastaneler 48 saat içinde elektriksiz kalacak

Gazze'de dram bitmek bilmiyor: Hastaneler 48 saat içinde elektriksiz kalacak
İsrail saldırıları altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkı, şimdi de yakıt tehlikesiyle karşı karşıya. Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren az sayıdaki hastane ve sağlık tesisinin yakıt gönderilmediği takdirde 48 saat içinde elektriksiz kalacağını vurguladı. Bakanlık, Gazze için acil yardım çağrısında bulundu.

7 Ekim 2023'ten bu yana tüm dünyanın gözü önünde Gazze Şeridi'ne yönelik alçak saldırılarını sürdüren ve adeta soykırımı yaşatan İsrail'in acımasızlığı bölgedeki hayati hizmetleri de derinden etkiliyor.

Gazze'de bulunan az sayıdaki hastane ve sağlık tesisi, şimdi de yakıt problemi nedeniyle elektriksiz kalma tehlikesiyle burun buruna.

HAYATİ ÖNEMDE 48 SAAT 

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren hastane ve sağlık tesislerinin yakıt gönderilmediği takdirde 48 saat içinde elektriksiz kalacağı kaydedildi.

GAZZE İÇİN ACİL ÇAĞRI

Filistin Sağlık Bakanlığı, “Tüm ilgili, uluslararası ve insani yardım kuruluşlarına gerekli yakıtın getirilmesi için hızlı bir şekilde müdahale etmeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadeleriyle uluslararası toplumdan acil yardım talep etti.

Bakanlık, hastanelerin ve sağlık tesislerinin faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli yakıtın sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.