'En sıcak temmuz' elektrik kullanımını artırdı

'En sıcak temmuz' elektrik kullanımını artırdı
Türkiye'nin aylık elektrik üretim ve tüketimi temmuzda rekor seviyelere ulaştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar temmuz ayının son 53 yılın en sıcak temmuzu olduğu belirttiği açıklamasında, "Elektrik üretimi 34,6 milyar kWh, tüketimi de 34,5 milyar kWh oldu" dedi.

Türkiye'yi etkileyen sıcak hava dalgası, temmuz elektrik üretim ve tüketim verilerine doğrudan yansıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, temmuz sonu itibarıyla Türkiye'nin elektrik kurulu gücünün 112 bin 999 megavatsaat (MWh) seviyesine ulaştığını belirtti. Özellikle güneş enerjisinin toplam kurulu güç içindeki payının yüzde 15,6'ya ulaşarak oransal anlamda rekor kırdığına dikkat çekti.

Ayrıca, yerli kaynaklardan elde edilen elektrik üretiminin 19,9 milyar kWh ile zirveye çıktığını ifade eden Bayraktar, "Elektrik üretimi 34,6 milyar kWh, tüketimi de 34,5 milyar kWh ile tüm zamanların en yüksek aylık değerine ulaştı" diyerek rekor seviyelere ulaşıldığını vurguladı. Temmuz ayında elektrik talebinin yüzde 57'sinin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşılandığını da sözlerine ekledi.

SON 53 YILIN EN SICAK TEMMUZ AYI YAŞANDI

Son olarak, Bayraktar, temmuz ayının son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçtiğini hatırlatarak, aşırı sıcaklık nedeniyle klima gibi iklimlendirme sistemlerinin yoğun kullanımının elektrik tüketiminde rekor seviyelere çıkmasına neden olduğunu belirtti. Bayraktar, enerji verimliliği uygulamaları ile üretimi ve sunulan hizmeti olumsuz etkilemeden enerji tüketimini azaltmanın mümkün olduğunu da hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.