Apple, iPhone 16 ve yeni ürünlerini tanıttı Apple, iPhone 16 ve yeni ürünlerini tanıttı

Instagram yetkilileri, Türkiye'deki erişim kısıtlamaları ve platformla ilgili diğer konuları görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret edecek. Ağustos başında Instagram'ın Türkiye'de erişime kapatılmasının ardından yapılan görüşmeler sonucunda, platformun Türkiye'deki faaliyetleri ve uygulamaları hakkında ayrıntılı değerlendirmelerin yapılması için toplantı kararı alınmıştı.

'VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEK İSTEMİYORUZ'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV'ye yaptığı açıklamada, "Biz yasakçı bir zihniyet içerisinde değiliz ve vatandaşlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Ancak mutlaka uyulması gereken kurallar noktasında iyi bir işbirliği yapmamız gerektiği konusunda mutabık kaldık. Zannediyorum sonbaharda yani birkaç ay içerisinde üst düzey yetkililer Türkiye'ye gelecek ve arkadaşlarımızla detaylı bir çalışma yapacaklar" dedi.

Bakan Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılacak görüşmelerde gündeme getirilecek önemli başlıklara da değindi.

"PKK, dünya genelinde terör örgütü olarak tanımlandı ancak onun devamı olarak gördüğümüz YPG’yi ve FETÖ’yü birçok ülke terör örgütü olarak tanımıyor. Bu konuda nispeten ilerleme kaydettik, amacımız bu alanlarda da istediğimiz ilerlemeyi sağlamak. Instagram yetkililerinin ziyaretlerini özellikle bu sebeple istedik" ifadelerini kullandı.

'PLATFORMLARI 7/24 TAKİP EDİYORUZ'

Uraloğlu, Instagram'ın erişime kapatılmasının ardından diğer sosyal medya platformlarının da kapatılacağına dair endişelere yanıt verdi. "Kamuoyundan çok fazla talep ve şikayet alıyoruz ve bunların hepsini değerlendiriyoruz. Ancak şu anda herhangi bir sosyal medya platformu için erişim engeli ya da kapatma kararı gibi bir ajandamız yok. Ancak 7/24 bu platformları takip ettiğimizi söylemek isterim" dedi.

Editör: Dilan Kaya