Ev sahibi 3 kat zam yaptı... Mustafa Sandal 'fahiş kira' nedeniyle mahkemelik oldu!

Ev sahibi 3 kat zam yaptı... Mustafa Sandal 'fahiş kira' nedeniyle mahkemelik oldu!
Son dönemde Türkiye’de hızla artan kira fiyatları, kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirirken, bu kez ünlü şarkıcı Mustafa Sandal da benzer bir durumla gündeme geldi. İstanbul Etiler'de oturduğu dairenin kirasının 65 bin TL’den 170 bin TL'ye çıkarılmasını talep eden ev sahibine karşı Sandal, mahkemenin yolunu tuttu.

Türkiye'de fahiş kira artışları artık sadece vatandaşları değil, ünlüleri de etkiliyor. Pek çok ev sahibi, bölgedeki fiyatları baz alarak kira bedellerini keyfi bir şekilde artırıyor. Son mağdurlardan biri de, ünlü şarkıcı Mustafa Sandal oldu.

65 BİN TL'DEN 170 BİN TL'YE ÇIKTI

Sözcü'de yer alan habere göre, Mustafa Sandal’ın oturduğu 3+1 dairenin sahibi İrem Argat, kira bedelini 65 bin TL’den 170 bin TL'ye çıkarmak istedi. Ancak Sandal bu artışı kabul etmeyince, Argat konuyu yargıya taşıdı.

Ev sahibinin avukatı, mahkemeye sunduğu dilekçede şu ifadeleri kullandı: “Bahse konu sitedeki benzer dairelerin kira bedelleri 200 ila 220 bin TL arasında değişiyor. Bu şartlar altında İrem Argat'ın 65 bin liraya katlanması beklenemez.”

MAHKEMEYE GİTTİLER

Taraflar dava öncesi arabuluculuk süreciyle anlaşmaya çalıştı ancak sonuç alınamadı. Argat, ekonomik koşulları öne sürerek kiranın 170 bin TL olarak belirlenmesini istedi.

MUSTAFA SANDAL'DAN YANIT: FAHİŞ ARTIŞ

Mustafa Sandal ise kira artış talebinin makul olmadığını belirterek davanın reddini istedi. Ünlü şarkıcı ayrıca ev sahibinin amacının kendisini tahliye ettirmek olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.