Göklerin kralı kartaldan film sahnesi gibi anlar kameraya kaydedildi. Dağ keçisini avlamak isteyen kartal pençeleriyle tuttuğu gibi gökyüzüne fırladı. Dehşet verici anlar sosyal medyada viral oldu. İşte o görüntüler...

Komedonları anında yok ediyor! İşte komedon peeling tarifi Komedonları anında yok ediyor! İşte komedon peeling tarifi

FİLM SAHNESİYDİ GERÇEK OLDU

Sosyal medyada viral olan görüntülerde, bir dağ keçisini uçuran kartal görüntülendi. Kartalın gücüne dair birçok tartışma yer alırken, yavru bir dağ keçisini pençeleriyle tutarak uçması dikkat çekti. Fatma Girik'in filminde yaşanan çocuk kaçırma olayını aratmayan kartal bu kez dağ keçisini kaçırdı. Film sahnelerindeki olay gerçek oldu.

KARTAL İNSANI KALDIRABİLİR Mİ?

Yetişkin bir kartal, insanları kaldırmak için yeterli güce sahip değildir. Kartallar, özellikle büyük türleri, en fazla 4-7 kilogram ağırlığındaki avları kaldırabilir. İnsanlar ise genellikle çok daha ağırdır; yetişkin bir insanın ortalama ağırlığı 60-100 kilogram arasında değişir. Kartalların kas yapısı ve gücü, bu kadar ağır bir yükü kaldıracak kapasitede değildir.

Kartalların avlandıkları hayvanlar genellikle daha küçük ve hafif olup, kartalların vücut ağırlıklarına göre tasarlanmış kanat kasları ve pençeleri ile kaldırılabilir. İnsanlar, bu bağlamda, kartalların kaldırabileceği sınırların çok üzerindedir.

Editör: Burak Öztoprak