Bakan Göktaş'tan İstanbul'da katledilen 2 kadına ilişkin açıklama

Bakan Göktaş'tan İstanbul'da katledilen 2 kadına ilişkin açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'da iki kadının öldürülmesiyle ilgili olarak, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleriyle mücadelelerine devam edeceklerini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'un Fatih ilçesinde meydana gelen olayda, şüphelinin iki kadını öldürdükten sonra surlardan atlayarak intihar ettiğini belirtti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, genç kızların “vahşice” katledilmesinin toplumda derin bir üzüntü yarattığını vurguladı.

SIFIR TOLERANS İLKESİ

Göktaş, “Bakanlık olarak kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Bu mücadelede yalnız olmadıklarını ve toplumun her kesiminin kendilerine destek verdiğini belirtti.

ŞİDDETİN SEBEPLERİNE DİKKAT

Bakan, sadece şiddeti önlemeye yönelik değil, aynı zamanda şiddeti doğuran sebeplerin ortadan kaldırılmasına yönelik de çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. İlgili tüm kuruluşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını vurguladı.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Son olarak, merhumelere Allah'tan rahmet dileyen Göktaş, kederli ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Ailelerin yanında olduklarını ve psikososyal destek başta olmak üzere her konuda yardım sağlayacaklarını açıkladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.