Özel ve İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı şantiyesinde

Özel ve İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı şantiyesinde
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'daki Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının şantiyesine yaptığı ziyarette, projenin tartışmasız bir gereklilik olduğunu vurguladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise hattın önümüzdeki yıl tamamlanacağını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının şantiyesine inceleme gezisi düzenledi. Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte şantiyenin Ataşehir istasyonuna geldi. Burada, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar ve Raylı Sistem Projeler Müdürü Setenay Uludağ'dan projenin gelişimi hakkında bilgi aldı.

PROJENİN ÖNEMİ

Özel, metro hattı projesinde sona yaklaşıldığını belirterek, hattın Finans Merkezi'ne de hizmet vereceğini ifade etti. Ancak projenin İstanbul'a dayatılarak yapıldığını ve geçmişteki ihtiyaçlar doğrultusunda planlandığını savundu. Bu bağlamda, "Aslında yeterince tartışılmadan, İstanbul'a dayatılarak ve bir önceki yüzyılın ihtiyacı olarak düşünülen, yani fiili takasların yapıldığı, finans merkezlerinin, bankaların, bankerlerin aynı sokakta olduğu dönemlerin mantığıyla yapılmış bir proje" dedi.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR İHTİYACI ORTADAN KALDIRACAK"

Finans Merkezi'nin açılması durumunda, burada çalışan kişilerin araçlarının yoğun trafiği artıracağını belirten Özel, bu hattın, Finans Merkezi'ne yetişmesi durumunda büyük bir sorunu çözeceğini savundu. Ayrıca, hattın kuzeyden güneye çok önemli bir ihtiyacı ortadan kaldıracağını vurguladı.

"YÜZDE 5'TE BIRAKMIŞSINIZ"

Özel, geçmişteki metro projeleriyle ilgili eleştirilerini dile getirerek, "Dönemin İBB Genel Sekreter Yardımcısı pozisyonundaki kişisi, sonradan Ulaştırma Bakanı oldu. Metro yapmamakla suçladı. Biz, sizden aldığımız ilk verilerle, 'Yüzde 5'te bırakmışsınız' diyorduk" dedi. Projenin hızla ilerlemesinin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Özel, emeği geçen herkesi kutladı.

"BU HATTI İSTANBUL'UMUZA KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da metro hattının ihalesinin 2017'de yapıldığını hatırlatarak, "Aslında durağan olan şantiyeyi hiç durmadan bugüne kadar taşıdık ve inşallah önümüzdeki sene bu aylarda, ekim-kasım aylarında bu hattı İstanbul'umuza kazandırmış olacağız" dedi.

İNCELEME GEZİSİNE KATILANLAR

İnceleme gezisi sırasında, CHP TBMM Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sevgi Kılıç, Volkan Demir, Özgür Karabat, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler de yer aldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.