Haham: "Saldıran askerler ödüllendirilmeli, tutuklanmamalı"

Haham:
Haham Meir Mazuz, Gazze'deki Filistinli esirlere cinsel saldırıyla suçlanan İsrail askerlerini savunarak, onları ödüllendirmek gerektiğini söyledi.

İsrailli haham ve siyasi lider Meir Mazuz, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukası ve saldırıları sırasında, Filistinli bir esire cinsel saldırıyla suçlanan İsrail askerlerine destek verdi. İsrail resmi televizyonu KAN’ın haberine göre, Sefarad Yahudilerinin önde gelen liderlerinden biri olan Haham Mazuz, İsrail'in güneyindeki Negev Çölü'nde bulunan Sde Teiman gözaltı merkezinde görev yapan ve cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya olan askerlerle bir araya geldi.

TACİZ SUÇLAMASI OLAN ASKERİ KUTSADI 

Mazuz, gözaltı merkezinde taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalan bir askeri kutsayarak ona dua etti ve askerlerin tamamen beraat edeceğini, hatta başka bir ülkede olsalar ödüllendirileceklerini söyledi. Bu açıklamaları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Toplantıya, cinsel saldırıyla suçlanan bazı askerleri temsil eden bir avukat da katıldı. Avukat, Haham Mazuz’a, saldırıya uğrayan Filistinli esirin yalan söylediğine dair bir doktor görüşü aldığını iddia etti.

HAHAM MAZUZ'UN SOYKIRIM YAKLAŞIMI

Haham Mazuz, daha önce de 1994 yılında El Halil'deki İbrahim Camisi'nde Müslümanlara ateş açarak katliam yapan İsrailli terörist Baruch Goldstein'ı savunmuş ve bu katliamı "çok büyük bir tehlikeyi önlemek" olarak nitelendirmişti. Fanatik görüşleriyle bilinen 78 yaşındaki Mazuz, aşırı dindar Şas Partisi’nin ruhani lideri olarak kabul ediliyor. Şas Partisi, İsrail’de 1984'ten bu yana birçok iktidar koalisyonunun parçası olmuş ve şu an Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon hükümetinin bir ortağı olarak 11 milletvekiliyle İsrail Meclisi'ndeki en büyük dördüncü parti konumunda.

Mazuz, aynı zamanda İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant gibi Filistinlilere yönelik aşağılayıcı ifadeler kullanarak, "Eğer insanlarla uğraşıyor olsaydık, Gazze’ye insani yardım gönderirdik ama hayvanlarla uğraşıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.