Slackline şampiyonu, İstanbul'da kıtalararası yürüyüş yaptı Slackline şampiyonu, İstanbul'da kıtalararası yürüyüş yaptı

İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül Resepsiyonu ile kutlandı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen etkinliğe İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resepsiyonda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmirlilerin 9 Eylül kurtuluş gününü kutlayarak, İzmir'in kurtuluşunun tarihi ve ulusal önemi üzerine vurgu yaptı. Tugay, "İzmir, işgaliyle kurtuluş ateşini yakan ve kurtuluşu ile yeni bir ülkenin ön sözünü yazan kent olarak tarihe geçmiştir. Bu onur ve gurur yalnızca İzmir’e aittir" dedi.

Tugay, İzmir’in Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden değerlerin kalesi olduğunu vurgulayarak, İzmir’in bu ayrıcalığı yaşatan bir şehir olduğunu ifade etti. Konuşmanın ardından Tugay’a gaziler tarafından çiçek takdim edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konser verdiği resepsiyon, katılımcıların coşkuyla söylediği "İzmir Marşı" ile sona erdi.

Kaynak: AA