İzmirliler yandı! Suyu damla damla hesaplayacaksınız: Yine zam geldi!

İzmirliler yandı! Suyu damla damla hesaplayacaksınız: Yine zam geldi!
İzmir'de zaten pahalı olan suya zam geldi! İzmirliler damla damla su hesabı yapacak...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından su ve atık su tarifelerinde önemli bir düzenleme yapıldığı açıklandı. 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek yeni tarifelere göre, 1. kademe dışındaki tüm kademelerde su fiyatları yüzde 45 oranında artacak.

YÜZDE 25 İNDİRİM UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Özellikle elektrik gibi girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle, İZSU su ve atık su tarifelerini yeniden belirledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 180 günlük Hızlı Eylem Planı çerçevesinde, sosyal destek uygulaması olarak 0-4 metreküp arası tüketimi kapsayan birinci kademede yüzde 25 indirim uygulamasının devam edeceğini duyurdu. Bu kademeye herhangi bir zam yapılmayacak, böylece indirimli tarifelerin kurum gelirlerine etkisi yüzde 30 seviyesinde kalacak.

SOSYAL DESTEK VE İNDİRİM DEVAM EDİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, daha önce meclis tarafından 0-4 metreküp arası tüketim için uygulanan yüzde 25 indirim kararının korunduğunu belirtti. İnanç, yapılan zammın TEFE-TÜFE ortalamasının neredeyse yarısında kaldığını vurgulayarak, sosyal destek programlarının önemine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.