Pink Floyd, müzik kataloğunu Sony'ye sattı! 400 milyon dolara anlaştılar

Pink Floyd, müzik kataloğunu Sony'ye sattı! 400 milyon dolara anlaştılar
Efsanevi rock grubu Pink Floyd, şarkılarını ve isim haklarını dev bir anlaşmayla Sony Music'e devretti. “Wish You Were Here” ve “Comfortably Numb” gibi unutulmaz parçaların yer aldığı katalog, 400 milyon dolara el değiştirdi.

Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd, müzik kataloğunu ve isim haklarını 400 milyon dolarlık dev bir anlaşmayla Sony Music’e sattı.

"Wish You Were Here", "Comfortably Numb" ve "Another Brick in the Wall" gibi zamansız şarkıların yer aldığı katalog, yıllardır devam eden tartışmalara rağmen el değiştirdi. Anlaşmanın özellikle grup üyeleri Roger Waters ve David Gilmour arasındaki çekişmeye rağmen sonuçlandığı belirtildi. Satış, yalnızca grup üyelerinin kaydettiği şarkıların haklarını içeriyor.

thumbs-b-c-8f1df92bb8f510170927d886abc4bad7-001.jpg

ANLAŞMA YILLARDIR GECİKMİŞTİ

Financial Times’ın ilk kez duyurduğu bu satış anlaşması, Pink Floyd hayranlarını şaşırttı. Kataloğun aslında 500 milyon dolara satılması planlanıyordu. Ancak Roger Waters’ın siyasi açıklamaları ve grup içi anlaşmazlıklar nedeniyle süreç yıllarca tıkanmıştı.

Variety’nin haberine göre, anlaşmaya dair grup üyelerinden veya Sony Music’ten henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yıllardır devam eden tartışmalar, nihayet son buldu ve anlaşma sağlandı.

SONY'DEN MİLYARLIK YATIRIMLAR

Son yıllarda müzik haklarına yaptığı büyük yatırımlarla dikkat çeken Sony Music, Pink Floyd kataloğunu satın alarak dev bir adım daha attı. Sony, daha önce Bruce Springsteen, Bob Dylan ve Queen’in Kuzey Amerika dışındaki müzik haklarını da satın almış ve bu anlaşmalara toplamda 1 milyar dolardan fazla yatırım yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.