Emekli maaşına 'fark' ayarı geliyor: Güncelleme katsayısı yüksek yıl seçilecek Emekli maaşına 'fark' ayarı geliyor: Güncelleme katsayısı yüksek yıl seçilecek

Türkiye'de milyonlarca insanın günlük olarak tükettiği kahveye büyük bir zam geliyor. Küresel piyasalardaki fiyat artışları ve tedarik sorunları nedeniyle kahve fiyatlarına yüzde 40 oranında zam yapılacağı açıklandı.  

PAZARTESİ GÜNÜ YÜZDE 40'LIK ZAM GELİYOR 

Kahve fiyatlarına yapılacak yüzde 40'lık zam, pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Türkiye'de yaşanan enflasyonun yanı sıra uluslararası tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, kahve üreticilerini zamma zorladı. Kahve piyasasında büyük paya sahip markalar, artan maliyetler nedeniyle bu zammı kaçınılmaz olarak değerlendiriyor. 

Kahve yağ yakar mı? İşte faydaları ve iyi geldiği hastalıklar

KAHVE ZİNCİRLERİ DE ZAMLARDAN ETKİLENECEK 

Özellikle Afrika’dan ithal edilen kahve çekirdeklerinin fiyatlarındaki tarihi artış, Türkiye’deki büyük kahve zincirlerini de etkiliyor. Birçok kahve zinciri, fiyatlarını yüzde 30 ila 40 arasında artırmaya hazırlanıyor. Bu zamların, Türkiye’de birçok şubesi bulunan Starbucks gibi global zincirlerde de fiyat artışlarına yol açacağı düşünülüyor. 

Lavazza’nın başkanı Giuseppe Lavazza, küresel tedarik zincirindeki sorunlar ve artan maliyetler nedeniyle kahve fiyatlarına zam yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirtti.  

Editör: Nesibe Göven Atalay