Meta'dan 'Instagram' engeline ilişkin açıklama: Elimizden geleni yapacağız

Meta'dan 'Instagram' engeline ilişkin açıklama: Elimizden geleni yapacağız
BTK'nın Instagram erişim engeline Meta'dan açıklama geldi. Meta sözcüsü, engelin milyonlarca kişinin günlük iletişim kurma yönteminden mahrum kaldığını belirterek "Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram'a getirilen erişim engeli sonrasında birçok kullanıcı Instagram'ın engellenmesine tepki gösterdi. BTK'nın Filistin ve İsmail Haniye'ye yönelik suikast sonrası yapılan paylaşımlar nedeniyle Instagram'ı re'sen kapatma yetkisini kullandı.  Günlerdir süren erişim engelinin ardından Meta'dan bir açıklama geldi.

Meta sözcüsü, Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesinin milyonlarca kişinin aileleriyle ve arkadaşlarıyla günlük iletişim kurma yönteminden mahrum kalmasına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, işletmelerin de müşterilerine ulaşamadığını vurguladı ve hizmetlerin yeniden kullanıma sunulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile bugün öğleden sonra bir araya geleceklerini ve Türkiye'nin taleplerinin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umduklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.