Meteoroloji ve AFAD saat vererek uyardı: İstanbul'a sağanak geliyor

Meteoroloji ve AFAD saat vererek uyardı: İstanbul'a sağanak geliyor
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; yaz mevsiminin sonlarına doğru yaklaşırken, İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde sağanak yağışlar etkili olacak. Meteoroloji, sabah ve öğle saatleri arasında İstanbul’un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Ağustos 2024 tarihine ait hava durumu tahminlerini il il yayınladı. ülkemizin kuzeyinden başlayarak zamanla güney ve batı bölgelerinde bulutlanma artacak.

İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İskenderun Körfezi, İç Anadolu’nun kuzeybatı ve güney kesimleri, Karadeniz’in iç kesimleri ile Düzce, Sinop, Samsun çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN SAĞANAK UYARISI

Yağışların bugün İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji ve AFAD'dan İstanbul için yapılan açıklamada ise, 'Yarın sabah saatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul'da kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.' ifadeleri kullanıldı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.