Microsoft küçülmeye gidiyor: 650 kişi işten çıkarılacak

Microsoft küçülmeye gidiyor: 650 kişi işten çıkarılacak
Teknoloji dünyasının dev ismi Microsoft, oyun birimi Xbox’ta ciddi bir işten çıkarma dalgası başlattı. Xbox başkanı Phil Spencer tarafından duyurulan bu kararla, 650 çalışan işlerini kaybetti.

Microsoft, Xbox’ın kurumsal ve destek birimlerinde çalışan 650 personeli işten çıkaracağını açıkladı. Xbox Başkanı Phil Spencer, çalışanlara gönderdiği yazıda, bu işten çıkarmaların oyunlar, cihazlar ya da hizmetlerin genel kalitesine büyük bir etkisi olmayacağını belirtti.

Ayrıca, bu kararın stüdyo kapanmaları anlamına gelmediğinin de altını çizdi. Spencer, bu yeniden yapılandırmanın Xbox’ın uzun vadeli başarısı için gerekli olduğunu vurguladı ve performans yönetimi süreçlerinin bazı ekipleri etkilediğini söyledi.

DAHA ÖNCE DE BÜYÜK KESİNTİLER YAŞANMIŞTI

2023’ün başında Microsoft, oyun departmanından 1.900 çalışanı işten çıkarmıştı. Mayıs ayında ise Bethesda’ya bağlı Tango Gameworks ve Arkane Austin gibi dört stüdyonun kapatılması kararlaştırılmıştı. Bu süreçte, Tango Gameworks ve popüler IP'si Hi-Fi Rush, Krafton tarafından stratejik bir anlaşma çerçevesinde satın alınmıştı.

Microsoft’un 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımı, şirket içinde önemli değişikliklere yol açtı. Birleşik Krallık, Avrupa Birliği ve ABD'deki düzenleyici kurumlarla yaşanan sıkıntılara rağmen anlaşma tamamlanmıştı. Ancak bu büyük satın alım, Microsoft içinde yeni işten çıkarmalarla sonuçlanmış görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.