ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın, değerini 100 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefleyen yeni bir finansman turu için görüşmelerde bulunduğunu bildirildi. Wall Street Journal'ın bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, bu yeni finansman turuna girişim sermayesi şirketi Thrive Capital liderlik ediyor ve yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yapması bekleniyor. Microsoft'un da bu tura yatırım yapması öngörülüyor.

'EN BÜYÜK DIŞ SERMAYE ENJEKSİYONU'

Instagram'dan büyük yenilik! Hikayeler artık sessiz kalmayacak: Yorum özelliği geliyor Instagram'dan büyük yenilik! Hikayeler artık sessiz kalmayacak: Yorum özelliği geliyor

Haberde, Microsoft'un Ocak 2023'te OpenAI'a yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yapmasından bu yana gerçekleştirilecek olan bu finansman turunun en büyük dış sermaye enjeksiyonu olacağı belirtiliyor. OpenAI'ın değerinin geçen yılın sonunda 86 milyar dolar olarak ölçüldüğü ifade ediliyor.

'YAPAY ZEKA ALANINDAKİ REKABET GİDEREK ŞİDDETLENİYOR'

New York merkezli girişim sermayesi şirketi Thrive Capital'ın, OpenAI ve Üst Yöneticisi Sam Altman ile yakın temasta olduğu ve geçen yıldan bu yana OpenAI'a birkaç yüz milyon dolar yatırdığı vurgulandı. Ancak, yeni finansman turuna katılacak diğer yatırımcıların kimler olduğu henüz belirlenmiş değil. Yapay zeka alanındaki rekabetin giderek şiddetlendiği ve yatırımcıların bu alandaki gelişmeleri yakından takip ettiği de haberde öne çıkan bilgiler arasında.

Kaynak: AA