Otomotiv sektöründe yeni karar: 6 ay 6 bin km şartı uzatıldı

Otomotiv sektöründe yeni karar: 6 ay 6 bin km şartı uzatıldı
Ticaret Bakanlığı, otomotiv ticaretinde 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması düzenlemelerinde sürenin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını açıkladı. Açıklamada, adil ve dengeli bir piyasa yapısını tesis etmek amacıyla çalışmaların titizlikle sürdürüleceği ve gerek görülmesi halinde ilave tedbirler alınacağı ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv piyasasında önceki yıl ve geçen yıl yaşanan spekülatif fiyat oluşumları ile stokçuluk faaliyetlerini ortadan kaldırmak ve sektörde adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısını yeniden tesis etmek üzere 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması düzenlemeleri yapmıştı. Bu düzenlemelerin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığı açıklandı.

UYULMAZSA YAPTIRIM GELECEK

Bu düzenlemeye aykırı hareket edenlere ise bugüne kadar yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bakanlık, yapılan düzenleme ve denetimlerin sonuç verdiğini belirterek, sıfır taşıtların ikinci ele düşürülerek satılması yoluyla haksız kazanç sağlanmasının önüne geçildiğini ve sıfır taşıt arzının artırılarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin taşıta ulaşmalarının sağlandığını ifade etti.