Pet şişe su fiyatlarına zam: İki ayda ikiye katlandı

Pet şişe su fiyatlarına zam: İki ayda ikiye katlandı
İstanbul'da son iki ayda 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı yüzde 100 artarak 10 liraya ulaştı. Bazı zincir marketlerde ise fiyatlar 10 lirayı geçti. Su fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar susayınca mecburen satın aldıklarını belirterek, "Gün içerisinde suya 30 TL veriyorum" dedi.

İstanbul'da yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte suya olan talep de önemli ölçüde arttı. Ancak bu talep artışı, su fiyatlarında ciddi bir yükselişi de beraberinde getirdi. İstanbul genelinde 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı 10 TL’ye kadar ulaştı.

İstanbul’daki bazı zincir marketler 10 TL’nin altındaki su markalarını raflarda bulundurmazken bazı marketler ise ucuz su markalarını raflara koyarak dolaplara yerleştirmediği dikkat çekti Bu durum, su fiyatlarındaki artışa ve özellikle yaz aylarında artan su tüketimi nedeniyle vatandaşların tepkisine yol açtı.

''SUYA 30 TL VERİYORUM''

Su fiyatlarındaki artış, halk arasında çeşitli tepkilere neden oldu. Üniversite öğrencisi Kaan Çubuk, gün içinde suya 30 TL harcadığını belirterek, "Artık 20 TL de olsa benim için fark etmiyor. Susayınca mecbur almak zorundayız. Havanın sıcak olması da etkiliyor. Gün içerisinde suya 30 TL veriyorum" dedi.

''PAHALI AMA MECBUREN ALIYORUZ''

Kaan Özdemir, enflasyonun su fiyatlarına olan etkisini vurgulayarak, "Enflasyonu en çok etkileyen sektörlerden biri gıda sektörü. O yüzden bu içtiğimiz suya da yansıdı. Yarım litrelik pet şişe suyu 10 TL’ye aldım. Dışarda olunca mecbur alıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.