Bakan Koca açıkladı: MHRS'de onaylı randevu dönemi başladı

Bakan Koca açıkladı: MHRS'de onaylı randevu dönemi başladı
Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinde düzenlemeye gidildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, detayları paylaştı. Buna göre, MHRS’de randevular onaylı olacak. Hastalar akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Peki MHRS'de yeni dönem ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

MHRS üzerinde değişikliğe gidildi. Sağlık Bakanı Koca, MHRS'de onaylı randevu döneminin 13 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Boş kalan randevuda önceliğin talep bırakacak olan hastada olduğunu ifade eden Bakan Koca, 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları, onaylı işleminden istisna olduğunu bildirdi. Bu yeni sistemde, hastaların randevularını bir gün öncesinden saat 20.00'ye kadar onaylamaları gerekecek.

Bakan Koca açıklamasında, sağlıkta son dönemde gerçekleştirilen reformların, özellikle hekimlerin kamuya geçişi ve şiddetle mücadele konularında olumlu sonuçlar verdiğine değindi. Koca, Beyaz kod ve gri kod uygulamalarının şiddet vakalarında büyük ölçüde azalma sağladığına da dikkat çekti. 

GEN HASTALIĞINA YÖNELİK TEDAVİ

Bakan Koca, SMA tarama programlarındaki başarıları da dile getirerek, evlilik öncesi ve yeni doğan taramalarının erken tanı ve tedavi başarı oranlarını artırdığını paylaştı. Yerli aşı geliştirme çabalarına da değinen Koca, 2028 yılına kadar tüm aşıların yüzde 100 yerli üretimle gerçekleştirileceğini duyurdu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.