DSÖ'den çarpıcı açıklama: Covid-19 yaşam süresini kısalttı

DSÖ'den çarpıcı açıklama: Covid-19 yaşam süresini kısalttı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde beklenen yaşam süresinin yaklaşık 2 yıl azaldığını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 salgınının etkilerinin dünya genelinde yaşam sürelerini ciddi şekilde azalttığını açıkladı. DSÖ'nün raporuna göre, salgın sürecinde beklenen yaşam süresi yaklaşık 2 yıl azaldı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının etkilerinin derin olduğunu ve uluslararası toplumun acil önlemler alması gerektiğini vurguladı. Salgınla mücadelede küresel iş birliğinin öneminin altını çizen Ghebreyesus, gelecek nesilleri korumak adına ortak bir anlaşma üzerinde çalışılması çağrısında bulundu.

AMERİKA KITASI VE GĞNEYDOĞU ASYA ÇOK ETKİLENDİ

DSÖ'nün "Dünya Sağlık İstatistikleri 2024" raporuna göre, Covid-19 salgını, özellikle Amerika kıtası ve Güneydoğu Asya ülkelerinde büyük etkiler yarattı. Bu bölgelerde salgın, 2020 ve 2021 yıllarında en sık rastlanan ölüm nedeni oldu. Ancak rapor, Batı Pasifik ülkelerinin salgından daha az etkilendiğini gösteriyor.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ARTIRILMALI

Ghebreyesus, Covid-19'un beklenen yaşam süresini azaltmasının endişe verici olduğunu belirtti. Salgınla mücadelede uluslararası iş birliğinin artırılması gerektiğini vurgulayan Ghebreyesus, ülkelerin ortak bir anlaşma üzerinde çalışması gerektiğini dile getirdi.

DSÖ'nün raporu, Covid-19 salgınının beklenen yaşam süresini ciddi şekilde etkilediğini gözler önüne seriyor. Salgının yarattığı bu olumsuz etkilerin önlenmesi için uluslararası toplumun bir araya gelerek acil önlemler alması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.