Schengen vizesi fiyatları artıyor! Avrupa Komisyonu doğruladı: Artık o rakamlar geçerli olacak

Schengen vizesi fiyatları artıyor! Avrupa Komisyonu doğruladı: Artık o rakamlar geçerli olacak
Schengen vizesi almayı düşünenlere kötü haber! Fiyatlara rekor zam geliyor! Avrupa Komisyonu doğruladı, artık o rakamlar geçerli olacak...

Avrupa Komisyonu, Schengen vizesi ücretlerinde haziran ayı içerisinde artış olacağını doğruladı. Euronews'te yer alan habere göre, vize ücretlerinde yüzde 12 oranında artış yapılacak. Bu artışla birlikte, Schengen vizesi için temel ücret yetişkinler için 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya yükselecek. 

ENFLASYON VE VİZE ÜCRETLERİ 

Komisyon, fiyat artışının üye ülkelerdeki enflasyon nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, diğer ülkelerdeki vize ücretleriyle karşılaştırıldığında Schengen vizesi ücretlerinin hala "nispeten düşük" olduğunu ifade etti. Örneğin, İngiltere'de vize ücreti 134 Euro, ABD'de 185 Euro ve Avustralya'da 117 Euro'dan başlıyor. 

SCHENGEN BÖLGESİ

Schengen ülkeleri arasında İrlanda ve Kıbrıs dışında AB üyesi ülkeler yer alıyor. Ayrıca, kara sınırları için Romanya ve Bulgaristan da Schengen Bölgesi kapsamında bulunuyor. AB üyesi olmamalarına rağmen Norveç, İzlanda, Liechtenstein ve İsviçre de Schengen Konvansiyonu'na dahil. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.