Seçimi kaybetmişti: İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan istifa kararı

Seçimi kaybetmişti: İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan istifa kararı
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, genel seçimleri kaybetmesinin ardından başbakanlığın yanı sıra parti liderliğinden de istifa etme kararı aldığını duyurdu.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri Rishi Sunak, İngiltere'de dün gerçekleşen genel seçimlerin ardından istifa kararı aldı.

Sunak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün Kral Charles ile görüşerek resmi olarak İngiltere Başbakanlığı görevinden istifa edeceğini, Muhafazakar Parti liderliği görevinden de ayrılacağını bildirdi.  

Reuters'ın haberine göre; seçimin kazananı İşçi Partisi, yaklaşık yüzde 34'lük oyla 650 sandalyeli parlamentoya 412 milletvekili sokarak 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarını sona erdirdi.

MUHAFAZAKAR PARTİ'NİN İKTİDARI SONA ERDİ

Kesin olmayan resmi sonuçlara göre, 2019'daki seçimlerde mecliste 202 sandalye kazanan İşçi Partisi, dünkü seçim sonucunda 412 sandalye elde etti. Muhafazakar Parti'nin milletvekili sayısı ise 365'ten 120'ye geriledi.

Liberal Demokratlar 71 milletvekili kazanarak yüzde 12,2 oy aldı ve üçüncü sırada yer aldılar. İskoçya'nın bağımsızlığını savunan İskoçya Ulusal Partisi'nin milletvekili sayısı 48'den 9'a düştü. Kuzey İrlanda'nın İrlanda Cumhuriyeti ile birleşmesini savunan Sinn Fein ise 7 milletvekili ile parlamentoya girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.