Severek tüketiyoruz ama o hastalıkların en büyük sebebiymiş! O gıdaları tüketmek 32 hastalığa neden oluyor

Severek tüketiyoruz ama o hastalıkların en büyük sebebiymiş! O gıdaları tüketmek 32 hastalığa neden oluyor
Yapılan son araştırmayla tüketilen bazı gıdaların vücuda verdiği hasar ortaya çıktı. Toplamda 32 hastalığın gelişimine katkıda bulunuyor...

Son araştırmalar, işlenmiş hazır gıdaların sağlık üzerindeki ciddi olumsuz etkilerini gözler önüne serdi. Obezite, diyabet ve kanserle olan bağlantıları zaten bilinirken, yeni bulgular gazlı içecekler ve enerji barları gibi ürünlerin kronik uykusuzluğa da neden olabileceğini ortaya çıkardı. 

İŞLENMİŞ GIDALAR VE SAĞLIK RİSKLERİ 

Hazır gıdalar, renklendiriciler gibi kimyasal katkı maddeleri içerirken, vitamin ve lif bakımından düşük olur. Fransa'daki Sorbonne Paris Nord Üniversitesi'nden araştırmacıların gerçekleştirdiği son araştırma, bu tür gıdaların obezite, kalp hastalığı, diyabet ve bağırsak kanseri gibi toplamda 32 hastalığın gelişimine katkıda bulunabileceğini öne sürdü. 

KRONİK UYKUSUZLUK VE İŞLENMİŞ GIDALAR 

Araştırmacılar, işlenmiş gıdaların sadece fiziksel sağlık üzerindeki etkilerini değil, aynı zamanda uyku kalitesini de olumsuz etkileyebileceğini tespit etti. Yaklaşık 40 bin yetişkinin beslenme ve uyku düzenleri analiz edildikten sonra, işlenmiş gıda tüketimi ile kronik uykusuzluk arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulundu. 

Columbia Üniversitesi'nde beslenme ve uyku bilimcisi olan baş araştırmacı Marie-Pierre St-Onge, konuya dair şu açıklamalarda bulundu: "Giderek daha fazla gıdanın yüksek oranda işlendiği ve uyku bozukluklarının yaygın olduğu bir zamanda, beslenmenin uyku üzerindeki etkisini değerlendirmek önemliydi. Araştırma ekibimiz önce Akdeniz diyeti gibi sağlıklı beslenme tipinin uykusuzluk ve kötü uyku kalitesini azalttığını tespit etti, ardından yüksek karbonhidratlı diyetlerin uykusuzluk sorununu artırdığını bildirdi." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.