Sıcaklar çok fena bastırdı! O ilimiz 43 dereceyi gördü: Gölgede olsanız bile hava sıcak

Sıcaklar çok fena bastırdı! O ilimiz 43 dereceyi gördü: Gölgede olsanız bile hava sıcak
Mevsim normallerinin altında devam eden hava sıcaklıkları aniden yükseldi. O ilimiz 43 dereceyi gördü. Sıcaklar çok fena bastırdı...

Bu sene kavuran sıcaklar çok erken geldi. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrederken aniden yükseldi. O ilimizde 43 derece görüldü. 

SOKAKLAR BOŞALDI 

Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği kent merkezinde bunaltıcı hava, vatandaşların sıkça tercih ettiği caddelerin boş kalmasına neden oldu. Aşırı sıcaklardan dolayı dışarıya çıkanlar, güneşten korunmak amacıyla gölgelik alanları ve ağaçların altını tercih etti. 

Sıcak hava dalgasının etkisiyle, vatandaşlar serinlemek için parklara akın etti. Parklardaki çeşmelerde yüzünü yıkayarak serinlemeye çalışan vatandaşların yanı sıra, bazı çocuklar tehlikeye ve uyarılara rağmen sulama kanallarına girerek serinlemeye çalıştı. 

Adana'da hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı

‘GÖLGELER BİLE SICAK’ 

AA muhabirine konuşan 70 yaşındaki Hüseyin Tatlı, eşiyle birlikte parkta dinlenirken haziran ayının sıcak başladığını ifade etti. Gölgede dinlendiklerini belirten Tatlı, "Gölgede olsanız bile hava sıcak. Terliyoruz ama yapacak bir şey yok. Köyde tarlada çalıştığımız dönemlerde 'sarı sıcak' vardı ama şu an daha sıcak." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.