Sicilya’da kırmızı alarm! Stromboli Yanardağı faaliyete geçti

Sicilya’da kırmızı alarm! Stromboli Yanardağı faaliyete geçti
Avrupa'nın en yüksek aktif yanardağı olan Etna'nın ardından Stromboli Yanardağı'nın da aktif hale gelmesiyle uçaklara "kırmızı" kodlu uyarı verildi. Kül ve lav püskürmesi nedeniyle birçok uçuş iptal edildi.

İtalya'nın Sicilya Adası'nda son günlerde artan volkanik faaliyetler, Etna Yanardağı'nda dün zirveye ulaştı. Ülkenin güneyindeki bir diğer aktif yanardağ olan Stromboli'de de volkanik patlamalar meydana geldi.

KIRMIZI ALARM VERİLDİ

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) tarafından yapılan açıklamada, Stromboli Yanardağı'nın püskürttüğü küllerin yaklaşık 2 kilometre yüksekliğe ulaştığı belirtildi.

G Rr C B Nf W M A Ad K F8

Başbakanlık Sivil Savunma Departmanı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Stromboli'deki yoğun volkanik faaliyet sebebiyle alarm seviyesinin "kırmızı" olarak belirlendiğini duyurdu.

Sivil Savunma Genel Müdürü Fabrizio Curcio, adada yaşayanların yanardağ etkilerinden korunması ve durumu izlemek için acil durum operasyon komitesini topladı.

Etna Yanardağı'nda dün gündüz saatlerinde en yüksek seviyeye ulaşan volkanik faaliyetler, kül ve duman bulutunun yaklaşık 4,5 kilometre yüksekliğe çıkmasına neden oldu. Etna'nın küllerinin Katanya kenti ve Fontanarossa Havalimanı'na ulaştığı, bu nedenle havalimanında uçuşların bu sabah itibariyle durdurulduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.