Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya'ya gidiyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 10-11 Haziran tarihlerinde Rusya’ya ziyaret gerçekleştirecek ve BRICS toplantısına katılacak. Fidan, ziyareti kapsamında önemli diplomatik temaslarda bulunacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın ve 11 Haziran'da gerçekleştireceği Rusya ziyareti kapsamında önemli görüşmelerde bulunacak.

11 Haziran'da BRICS+ Oturumu'na da katılacak olan Fidan, Gazze'deki son gelişmeler, Ukrayna, Suriye, Libya ve Güney Kafkasya gibi önemli bölgesel meseleleri ele alacak.

TİCARET VE TURİZM KONULARI GÜNDEME GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için ortak çalışmalar ve karşılıklı yatırımların arttırılması çabaları sürecek.

Ayrıca, Türkiye'yi ziyaret eden Rus turistlerin sayısının 2023'te yüzde 20 artarak 6 milyon 313 bin 675’e ulaşması, iki ülke arasındaki turizmin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

TÜRK İŞ İNSANLARI İLE GÖRÜŞÜLECEK

Bakan Fidan'ın, Rusya ziyareti sırasında Rusya'da faaliyet gösteren Türk iş insanlarıyla da bir araya gelmesi bekleniyor.

BRICS+ OTURUMU

Uluslararası güvenlik, sürdürülebilir kalkınma ve küresel yönetişim konularının ele alınacağı BRICS+ Oturumuna Türkiye, Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Cezayir, Endonezya, Kazakistan, Küba, Laos, Moritanya, Nijerya, Tayland, Sri Lanka, Venezuela ve Vietnam davet edildi. Bakan Fidan'ın bu toplantı marjında muhataplarıyla ikili görüşmeler yapması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2018'de Johannesburg'da düzenlenen 10. BRICS Zirvesi marjında BRICS+ Oturumuna katılmıştı.

BRICS DÖNEM BAŞKANLIĞI

BRICS Dönem Başkanlığını 1 Ocak itibarıyla Rusya, Güney Afrika Cumhuriyeti'nden devraldı.

Rusya Dönem Başkanlığının teması, "Adil küresel kalkınma ve güvenlik için çok taraflılığın güçlendirilmesi" olarak belirlendi. 16. BRICS Zirvesi'nin 22-24 Ekim'de Kazan'da düzenlenmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.